Lednice na suché zrání masa NORDline DA 270

Katalogové číslo: 37979
Značka: NORDline

Lednice na suché zrání masa

Více informací
60 470 Kč bez DPH
Chcete lepší cenu?

Dotaz na produkt

Euroleasing
Lednice DA "DRY AGE" zajistí zrání masa do té nejvyšší kvality. Je vhodná do restauračních provozů, do řeznictví ale i pro domácí použití. Pokovené Low-E sklo poskytuje nejvyšší úroveň tepelně-izolačního výkonu lednice. Doporučení: • nastavení teploty (2 °C) a vlhkosti (80 %) pro zajištění dokonalého suchého zrání hovězího a vepřového masa • maso na suché zrání musí být čerstvé (ideálně do 5 dní od porážky zvířete) • lze použít i maso zrající ve vakuu, maximálně však po dobu 14 dnů (odstraňte prosím vakuovou fólii) • pro nejlepší suché zrání hovězího masa použijte maso z mladé krávy s běžnou tukovou vrstvou, dobře prorostlé • možnosti zrání: zadní hovězí lze zavěsit na hák do lednice nebo položit jednotlivé řezy na police • v případě zrání jednotlivých řezů na policích věnujte pozornost ochranné vrstvě tuku, která brání ztrátám (ideální velikost řezu je asi 2–4 kg) • doporučujeme nechatmaso zrát na kosti • při každém kontaktu s masem používejte ochranné rukavice, nikdy se nedotýkejte masa holou rukou bez rukavic • nejlepší doba zrání je 25–28 dní, ale je možno nechat maso zrát i déle než 4 týdny Pro lepší regulaci vlhkosti uvnitř lednice a intenzivnější chuť masa doporučujeme zakoupit himalájskou solnou desku (není součástí) V případě zakoupení solné desky: • rozbalte solné desky a sejměte fólii • položte solné desky na nerezový plech a vložte plech doprostřed lednice • každé 2–3 dny kontrolujte, zda je na deskách voda, pokud ano, odstraňte ji
Nahoru